Priča o malenim i velikim ljudima – dječja bolnica

hospital.jpg

Priča o malenim i velikim ljudima koji se bore, svakoga dana, svaki sa svoje strane dajući najbolje od sebe – bez obzira na umor, na sekunde koje otkucavaju, na svaki alarm koji alarmira. Priča o onima koji znaju koliku vrijednost ima svaki udisaj, svaki otkucaj, svaki korak. Koji čekaju satima, danima, mjesecima… Na onaj najmanji pomak, koji kada se dogodi, postaje tada najvažniji.

U BBC produkciji, napravljena je dokumentarna serija o Alder Hey dječjoj bolnici u Liverpoolu koja je referentni centar za liječenje prirođenih srčanih grešaka.

Edith je tromjesečna djevojčica koja mora hitno na operaciju. Ona ima samo pola srca. Njezina pluća ne dobivaju dovoljnu količinu kisika koju trebaju jer su njezine arterije nerazvijene. Tijekom operacije, koja sa sobom nosi rizik, njezino srce biti će zaustavljeno. Operacija je jedina šansa koju ona ima.

Casey Jack rođen je prije nekoliko sati. On ima rupicu na srcu i njegova glavna arterija je oštećena. Prebačen je u dječju bolnicu kako bi se na njegovom srcu, koje nije veće od jagode, napravila operacija.

Petogodišnja Aima dolazi na svoju treću i zadnju operaciju, Fontan. Tijekom operacije liječnici će preusmjeriti venu kako bi se poboljšao protok krvi. Zbog hitnoga slučaja i nedostatka kreveta, njezina operacija, prije nego je napravljena, morala je biti otkazana dva puta.

Ovo je priča o njima.

O onim velikim ljudima koji u svojim rukama nose one malene ljude.

Koji znaju nasmijati u boli, koji znaju ohrabriti i koji ne odustaju. Koji su toliko skromni i jednostavni, a zapravo je njihova vrijednost neprocjenjiva.

Reći im samo hvala, se čini tako nedovoljno… Ali, to je jedina riječ koja u sebi sadržava – sve.

Video sadržava scene koje mogu biti uznemirujuće.

 

One Comment

Komentar