Svaki cvijet treba i sunce i kišu

Nakon kise cvijece

Kiša pada. Vani sam. Proći ću samo malo okolo zgrade – pomislila sam. Ali bezuspješno.  Kao i svaki puta, opet me je nešto odvuklo, tamo preko ceste gdje se zvuk automobila sa svakim korakom gubi, gdje čujem potok iz daljine kako huči i gdje me mirisi vuku da što prije zakoračim u svijet u kojem vrijeme i misli staju.

Ulaz

Kiša je prestala.

Djetelina

Tisuće kapljica njihalo se na vjetru pokušavajući se zadržati da ne skliznu dolje.

Kapljice kise

Podižem pogled. Siva čaplja. Raspružila je svoja krila, lagano se spuštajući uz rub potoka. Sa svakim mojim korakom kojim sam se približavala, ona se istim tempom pomicala dalje od mene.

Siva caplja uz potok

Slično su se ponašale i dvije patke s druge strane potoka.

Patke uz potok

Odmaknula sam se, ostavljajući ih da i dalje bezbrižno sjede u travi.

Patka uz potok

S dolaskom sunca…

Nebo i potok

… kao da je svaki cvijet dobio jednu novu boju, jedinstvenu, pomalo čarobnu i nestvarnu.

Kisni mak

Cvijet nakon kise

Ivancica poslije kise

Kisna ruza

Bijeli cvijet i kapljica

Plavi cvijet

To je cijeli svijet koji postoji tamo negdje preko ceste, gdje se zvuk automobila sa svakim korakom gubi, gdje čujem potok iz daljine kako huči i gdje me mirisi vuku da što prije zakoračim u svijet u kojem vrijeme i misli staju.

Onaj koji zna sve o tom svijetu tada mi reče: “Svaka kiša, bez obzira kako dugo pada, pada s razlogom. Tek kada kiša prestane i kada se pojavi sunce, možeš vidjeti što je sve izraslo zbog nje.”

Svaki cvijet treba i sunce i kišu.

2 misli o “Svaki cvijet treba i sunce i kišu

  1. Divan izlet u prirodu , hvala ti na slikama popraćenim riječima koje “slikaju” i same te upotpunjuju doživljaj ljepote i sklada !

    • Draga Nela, hvala na komentaru. Ta priroda je naizgled jednostavna, sve dok se ne približim i vidim koliko je zapravo čudesna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *