Zaštita privatnosti

Kako je od 25.5.2018. godine stupila na snagu Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR – General Data Protection Regulation kojoj je osnovna svrha bolja zaštita osobnih podataka ovim Pravilima o zaštiti privatnosti želimo Vas obavijestiti da o prikupljenim osobnim podacima vodimo računa u skladu s tom Uredbom.

Što je Blogmanja.com?

Blogmanja.com je privatna blog web stranica i nalazi se na adresi: https://blogmanja.com.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto?

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na Blogmanja.com prikupljaju se podaci prikazani u obliku komentara i IP (Internet Protocol) adrese posjetitelja kao i string korisničkog internet preglednika kako bi lakše detektirali neželjeni sadržaj. Također mogu biti prikupljena e-mail adresa i adresa web stranica.

Moguće je da se anonimni string kreira iz Vaše adrese e-pošte (tzv. hash) i dostavlja se Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja Vašeg komentara, Vaša profilna slika će javno biti vidljiva u kontekstu Vašeg komentara.

Fotografije

Ako prenesete fotografiju na Blogmanja.com trebali bi izbjegavati prijenos fotografija koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). U suprotnom posjetitelji Blogmanja.com mogu preuzeti Vašu fotografiju i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji.

Kontakt obrazac

Blogmanja.com koristi kontakt obrazac kako bi posjetitelji mogli kontaktirati. Prilikom korištenja obrasca za kontakt se sprema Vaše ime i e-mail adresu koju ste poslali. Navedene osobne podatke ne koristimo za marketinšku namjenu, ne prodajemo ih, ne dijelimo niti dostavljamo trećim stranama.

Kolačići (Cookies)

Ako napišete komentar na Blogmanja.com, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ova opcija Vam olakšava ponovno komentiranje kako ne bi ponovno morali ponovno unositi te informacije. Kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na Blogmanja.com postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke ekrana. Kolačići prijave traju dva dana i kolačići postavki ekrana traju godinu dana. Ako odaberete opciju “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave će biti uklonjeni.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na Blogmanja.com mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, fotografije, članke, linkove i slično) s drugih internet izvora. Takav sadržaj s drugih internet izvora se ponaša istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Blogmanja.com može prikupljati osobne podatke o Vama, koristiti kolačiće, a ima i ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana koje nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem ukoliko imate korisnički račun i prijavljeni ste na Blogmanja.com.

S kime dijelimo vaše podatke?

Blogmanja.com sakuplja analitičke podatke. Podaci mogu biti prikupljeni putem WordPress-a, JetPacka, Akismeta, Facebooka i Google Analytics platforme.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da se može automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Analitički podaci se čuvaju sukladno pravilima analitičkih pluginova i platformi koje ih koriste.

Za korisnike koji se registriraju na Blogmanja.com (ako ih ima), također se pohranjuju osobni podaci koji su navedni u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Ako imate račun na ovoj web-stranici ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o Vama, uključujući sve podatke koje ste  dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o Vama. Ovo ne uključuje one podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Pravila o zaštiti privatnosti su na snazi od 25. svibnja 2018. godine.